Група от шест деца на възраст 9–10 години е била прогонена

...
Група от шест деца на възраст 9–10 години е била прогонена
Коментари Харесай

Голяма драма на Вълнолома в Бургас: Борят се за живота на две деца

Група от шест деца на възраст 9–10 години е била прогонена от Централния плаж, преди да опитва рисковото преживяване в бурното море

Две деца на възраст 9 и 10 година са извадени и избавени по знамение от бурното море в Бургас, откакто дружно с още четирима другари на същата възраст са скачали от тетраподите на пристанището, съобщи Флагман.

Драмата се разиграва все още, „ Бърза помощ “, четирима спасители, " Жандармения " и „ Гранична полиция “ са на мястото на случая. Парамедиците поставят старания, с цел да стабилизират момчетата.

Те са с наранявания по телата, защото вълните са ги блъскали в бетонните съоръжения по брегоукрепването и е цяло знамение, че са живи, предава източник на дежурния телефон на „ Флагман “.

Около 13,30 ч. шестте момчета били на Централния плаж, където на няколко пъти са опитвали да влизат в бурното море. Температурата на водата е 18 градуса. Днес течението и вятърът обаче са доста мощни в посока към брега, макар че температурата е към 22- 24 градуса и е слънчево.

„ Въпреки че още не сме длъжни, разполагаме с цялостната комплектовка от избавителни постове и дежурни, днес имаме четирима спасители и два работещи поста на Централния плаж. Същите тези момчета бяха прогонени от спасителите, след като не се подчиняваха и навлизаха във вътрешността в морето в региона на ресторант „ Нептун “, сподели началникът на водноспасителната работа на този плаж Николай Иванов.

Неговите хора са се намесили при изваждането на двете деца, които са скочили в морето от вълнолома на пристанището, намиращ се на към 400 метра на юг – в неохраняемата зона, след Централния плаж. Зоната е в действителност доста рискова.

" Единственото положително все още е, че шестимата не са скочили по едно и също време от тетраподите, така като нямаше да има кой да вика за помощ ", оповестява различен свидетел.

Двете момчета са измъкнати от вълните, само че засега не е ясно дали имат съществени вътрешни контузии от ударите в бетона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР